sunnuntai 5. elokuuta 2012

Synttäripäivänä


Synttäripäivän kunniaksi halusin tehdä jotain helppoa, hyvää ja raikasta. Tämä ohje oli uusi kokeilu suklaakirjastani ja voin vakuuttaa että tämä oli erittäin helppo tehdä ja todella maukasta. Muokkasin tosin ohjetta hieman. Ohje oli hieman niinkuin kääretorttu, mutta pohjaan ei tullut lainkaan leivinjauhetta ja sen vuoksi pohjasta tuli rapea ja maukas. Pohja hieman rikkoontui, mutta se ei kuitenkaan haitannut.



Schwarzwaldin kääretorttu


Pohja
175 g tummaa suklaata (sulata ja jäähdytä)
5 munaa  (vatkaa munat ja sokeri ja lisää jäähtynyt suklaa)
2,5 dl sokeria


Täyte
3,5 dl kuohukermaa
mansikoita


Paista pohjaa  190 asteisessa uunissa n.20 min tai kunnes pinta kiinteä. Kumoa pohja tomusokeroidulle leivinpaperille (2,5 rkl)
Oikean ohjeen mukaan väliin olisi kuulunut mustia kirsikoita (kivet poistettuna) ja 1 rkl kirsikkaviinaa tai konjakkia sekä pohjaan olisi kuulut myös 2-3 rkl ed.mainittua alkoholia, mutta näitä en nyt laittanut.....

Hyvää elokuuta ja Onnea kaikille Leijonille!





2 kommenttia:

  1. Eikö tortun pohjaan tule siis ollenkaan jauhoja?

    VastaaPoista
  2. Juu, ei muuten tullut :) (aika erikoinen pohja)Jos leivinpaperin voitelisi, en tiedä irtoaisiko vähän paremmin, pitää kokeilla sitä seuraavaksi!

    t.Minsku

    VastaaPoista