maanantai 13. syyskuuta 2010

Miksi Inkan blogi?

Jo raskausaikana tiesin, että meille mahdollisesti voisi syntyä lapsi, jolla olisi Downin syndrooma.
Hain silloin jo tietoa downin syndroomasta ja tiedot eivät olleet mitään mieltä ylentäviä, en löytänyt oikein mitään positiivista näkökantaa tai no ainakin sellaisia keskustelupalstoja, joissa todettiin, että ne vanhemmat, joilla oli down-lapsi, eivät vaihtaisi sitä mistään hinnasta. Todettakoon nyt vielä, että meille kyllä odotettiin silti kaikesta huolimatta tervettä lasta. Miksi sitten blogi, jo heti Inkan syntymästä lähtien oli tarve tuodan Inkasta positiivisia kuvia tai juttuja julki. Aika kuitenkin kului ja blogia aloin tehdä vasta kun Inka oli n. 8 kk vanha. Olenko saavuttanut tavoitettani, en tiedä, välillä joudun taistelemaan itseni kanssa, onko hyvä että laitan kuvia julkiseen nettiin, mutta toisaalta vain niillä välittyy tuo positiivinen
elämä myös down-lapsen kanssa. Sivuillani käy parhaimpina päivinä liki 100 lukijaa, olen siitä erittäin otettu, koska täytyy kuitenkin muistaa, että aihe koskettaa hyvin harvaa. Otan mielenkiinnolla vastaan myös teidän näkemyksenne!

6 kommenttia:

 1. Mielestäni se, että olet luonut blogin tällaisesta aiheesta on todellinen rikkaus monelle ihmiselle, joko down-perheenä tai ilman sitä.

  Totta, että vaikka elämme keskellä mediaa korviamme myöden, niin yllättäen huomaakin, ettei juuri välttämättä itselle erityisen tärkeistä asioista löydäkään tietoa tai se on hyvin niukkaa, kapea-alaista.

  Siksi tällainen päätös jakaa elämän tärkeää asiaa kaikkien halukkaiden luettavaksi on Erittäin Suuri Lahja.

  Itse ilman downtaustaa, mutta paljon tietorikkaampana seurattuani Inkan matkaa.

  Kiitos siitä.

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos, kun joku vastasi, itselle tämä blogi on tavallaan harrastus/henkireikä. Ehkä tässä kokee, että ei ole yksin asian kanssa ja voi jakaa ajatuksiaan ym.asioita muidenkin kanssa.
  Kiitos kovasti vastauksesta ja Aurinkoista Syksyä!

  VastaaPoista
 3. Jonkin ajan blogejasi olen seurannut ja todellakin tuot esille positiivisuutta aiheesta. Itse odottaessani kaipasin tietoa downista ja täältä sai informaatiota haastavasta aiheesta mukavassa muodossa.
  Kiitos ja kaikkea hyvää perheellesi!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, hienoa kuulla että olet saanut tietoa Down-aiheesta. Pitkä ja haastava matka on vielä edessä, mutta hyvin on ainakin selvitty tähän asti. Kaikkea hyvää myös sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 5. Hei, kiva kun löysin tänne sivuillesi. Meillä on 3,5-vuotias poika, jolla myös Ds. Olemme pitäneet kotisivuja reilu kolme vuotta. Ja ilmiselvää, että tarve näille sivuille on olemassa. Moni hakee tukea ja tietoa oikeilta perheiltä, kaikkea kun ei saa tietää lääkärissä ja nauvolassa. eli mitä se arki on lapsen kanssa, jolla on downin syndrooma. Jos annat luvan, linkitän sivusi meidän sivuille.

  VastaaPoista
 6. Hei Susanna, tottakai voit laittaa linkin ja kuka tahansa muukin, kiva !

  t. Minsku

  VastaaPoista