Herkkuja terveydeksi
Vanha kunnon toscapiirakka muuntautuu uudenlaiseksi auringonkukan siemenillä.
Olen vähän hullaantunut nyt kaikenlaisiin siemeniin ja tutustun niihin pikkuhiljaa. Kaapista löytyy tällä hetkellä kurpitsan-, seesamin ja auringonkukan siemeniä. Yritän ottaa näitä joka ilta muutaman ruokalusikallisen, niin saa kaikkia hyviä kivennäisaineita ja vitamiineja. Ja vatsakin toimii paremmin.
Auringonkukan siemenissä on ainakin linolihappoa ja B-vitamiineja, kurpitsansiemenissä on magnesiumia ja seesaminsiemenissä rautaa.
Toscapiirakka
2 munaa
2 dl sokeria
150 g margariinia
2 dl jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
vanilliinisokeria
2 rkl kylmää maitoa
Toscapäällinen
50 margariinia
50 mantelilastuja
3 rkl sokeria
hieman kermaa
Mantelilastujen asemasta laitoin auringonkukan siemeniä runsaasti, ehkä 2-3 dl, ne kun ovat parhaita tuossa piirakassa. Margariinin asemasta käytän aina voita.
Munat ja sokeri vatkataan. Voi sulatetaan ja jäähdytetään, jonka jälkeen lisätään edelliseen ja sitten loput aineet. Pohja ensin n. 20 min ja päällinen 10 min 180 asteessa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti